İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

26 Ocak 2013 Cumartesi

Dress code

Casual friday ya da free friday ya da serbest cuma denen hadisen bahsediyorum bugün.

Özlem Çakır'ın konu ile ilgili kapsamlı ve görsellerle donatılmış kitaplarını tavsiye ederim bu konuda. Serbest gün,prosedürler belirlenmiş ve ekiplerle paylaşılan bir uygulama olur genellikle. Eğer o gün dış müşteri ile görüşme ya da toplantınız yok ise cumayı rahat geçirirsiniz, bu noktada şık rahat devreye giriyor.

PEKİ o ince çizgi nerede?

Hangi arada kanvastan kota gömlekten atlet tipi tshirte içindeki sütyeni belli eden bluza ve o daracık ve mide bulandırın elbiseye geçiliyor. Bazı durumlarda ayti ya da çağrı merkezi departmanları ayrı tutulabiliyor, anlaşılır ama fuzo tayt, birazdan şebnem ferah konserine katılacakmışız gibi sabah 8:30unda Emo stayla makyajı ve pearcingiyle dolaşan ceydalar, cerenler, selenler, evrimler, serkanlar transparan gömlekli ve de parmakarası terlikle gelen ik asistanı Erhan... Bu noktada leopar desenli 2 beden küçük bluzlar ve pantolonlar ile ik direktörünü geçmek istemiyorum, Tarlabaşı'nda boy gösteren son delikanlılara benziyor(trvsti), kalçası ile yürürken 8 çizebiliyor, owww yooooo.

Olayı bir ofis pornosu hikayesine döndürmeye çalışmak neden, ya da satış ekibinde çalışan dişilerin memelerini göstermede ki bu istekliliği?

Hayır yobaz değilim, gözlerim çok değerli sadece..

Etik kod, şirketin görünmeyen ve paylaşılan değerleri bu noktada devreye giriyor, yoksa neden CEO kıyafet yönetmeliği için çalışkan ilişkileri müdüründen revize edilmiş kılık kıyafet mailini göndermesini istesin, bir İbrahim tatlıses şarkısı sizler için geliyor memeler!!!

Tabisi de insanların rahat kıyafetlerle çalışmasını istiyorum bende, ama ne kadar rahat, bir yazlık klüpteymiş gibi ya da plajda bak bu noktada Victoria's Secret'ın parlatıcısını süren kurumsal iletişim uzmanı Merve'yi de es geçmiyorum.

Alerjisi olan insanlar var ofis içerisinde parfüm sıkıp kremlenmek zorunda değilsiniz, cep telefonu konuşmalarınızı da kimse dinlemek zorunda değil, dakika ile tuvalete gitmesi kısıtlanan insanlar var mesela...


Mülakata davet edildiğimde takım elbise ile gidip bilgilendirilmediğim için kotla gelen ik müdürünü gördüğümde aktifbank'ta şaşırmıştım mesela, bu işler ince işler, serbest giyim uygulaması var ise adayı bilgilendirmek gerekir, silsilei meratip gereği sen yapmıyorsan aday davetini asistanın bilgiyi vermeli adayı, keriz miyim takım elbise ile gidiyorum, bilseydim en azından çantamdaki converselerimi giyerdim azıcık nerd gözükürdüm.. Shame on you!!!

İş hayatında hepimiz çalıştığımız firmayı temsil ediyoruz, pırizantıbılız, biz zorgoyuz, biz mühendisis, iyi ki çok param olsaymış... Dolayısıyla dışarıda kişiliğinizin dışında firma imajını da etkiliyorsunuz, sonra Marmaris X'te pavyon gibiymiş dendiğinde bozulmaca yok taam mı?

P.S. Erkek için görsel bulamadım o nedenle cinsiyetçi bir tavrım olmadığı tarihe not düşülsün. Ertuğrul vardı bizde bi'tane gömleğinin içine atlet giymezdi, 110 kilo, ter kokar, yazın terler bi de yapışırdı o... Allam gömleğin içerisinden memeler gözüküyor, yapış yapış.Abowww fucking disgusting





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder