İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

26 Şubat 2013 Salı

"mülakat sonucu: olumsuz"

herhangi bir paket program kullanmıyorsanız, muhtemelen adayların görüşme bilgilerini excel'de tutuyorsunuz ya da o kadar şahane bir organizasyonsunuz ki, sözünüze itibar ediliyor ve geriye döndük hiç kimseye yazılı açıklama, bir kanıt niteliğinde doküman göstermek zorunda değilsiniz. aaaa über olurdu.,

işte bu yazının fon müziği pitbull-don't stop the party,

excel'de tuttuğunuz bu database!!de mülakat sonucu başlığı vardır Olumlu/Olumsuz

sonuç 1 farklı bir pozisyona yönlendir -kibar red formunda bir mektup/yine bekleriz, başka bahara
sonuç 2 aday dünyanın sonuna gelene kadar bu şirkette çalışamaz-kesin red, hayatta bışırılar canım

sıradaki şarkı maroon 5-one more night

bazı şirketler mülakat sürecinde şeffaftır bazıları değildir, telefonla olumsuz sonucu bildirenler olduğu gibi mülakat sürecini online sistemden takip edebildiğin şirketlerde var, reklamını yapalım mı?

ING'nin başvuru takip uygulaması var mesela.

görüşme sırasında adaya süreç ile bilgi veriyorum(z) sonuçta iş tanımından, şirketten, başına geleceklerden, imkanlardan, beklenenlerden, yöneticilerden bahsediyorken, kapatmadan önce hem pozisyon ile ilgili hem de farklı pozisyonlarda değerlendirme durumu ile ile bilgi verirken, arayışımın ne kadarlık bir zaman dilimini kapsadığını anlatmak boynumun borcu(oww yeahh). 2 hafta ya da 3 hafta 5 gün ne ise adaya açık bir şekilde anlatıyorum ve eğer herhangi bir freeze durumu varsa telefon ile bilgilendiriyorum, bankadayken toplu mail atmıştım adaylara süreç olumlu lakin bekliyoruz şeklinde o dönem çok zordu, denetime girmiştik ve son çeyrekte alımlar dondurulmuştu 250 aday patlamıştı elimizde ekip ile şaşkındık, neyse. bursa'da orta düzey bir yöneticiyi 3 aydır bekletiyorum ve güncel bilgi paylaşıyorum. kimse artistlik yapmasın, ben bu işi toplu işe alım'da yapıyorsam sen tek başına 3-4 pozisyon için yapmıyorsan eşeksin en basit tanımlama ile, çok net.
biz size döneriz klişesi yok olmalı artık, döneceksin tabi, dönmek zorundasın, sonra ikacıyım işe alımcıyım diye gezme, senin yüzünden işini iyi yapanlarda etiketleniyor. bir ik uzman ilanı 8 ay durmaz portalda 8 ay ne arıyorsun hacı? nasa'ya astronot mu? garanti'ye direktör mü, biraz özen gerekli azizim.
sonra okuyorum portallarda, vay efendim adaya dönmemişler, bilmem ne, ilanı kapatırken sevgili seyirciler ekran sorar, "emin misin?"," nereden kapandı bakiiim?", "donduruldu mu?"," sen bizi mi yiyon hacı?" çünkü bir idiota göre dizayn edilmiştir, raporlamada da kolaylık sağlar, sonra efendime söyleyeyim toplu cevaplama seçeneğin vardır. aday kriterine uymuyorsa işaretlersin hoppp, 2500 kişiye mail gider, yaşlıdır, sigara içiyordur, lise mezunudur, kadındır(bunların hepsi ayrımcılığa girer, mesela bir bankada ilanlar cinsiyetsiz yayınlanır ama hep erkek aday ile görüşülür ismini vermeyeyim de gizem oluşsun biraz) bunların hepsine mail gönderirsin, nasıl ki mülakat olumsuz için mail gönderiyorsun, görüşmediğin adaya karşı sorumlulukların vadır, marka değeri, işveren markası falan işte geri döneceksin adaya, kurumsal bir tavrın olsun.

bu nesil çocuklar duymasın'ı izleyip Meltem ikacı olduğu için ikacı olmadı!(buna niye sinirlendiysem allahın personelcisi:p)

6 ay sonra dönmezsin adaya ya da hiç bilgi vermeden süreci kapatmazsın ya da aday asistan mutfak görevlisi ile fısıldaşırken duymazsın, r we clear?

peki Adecco bu konuda ne yapıyor?

görüşmem direktör seviyesinde oldu, bir pozisyon ile ilgili firmaya da yönlendirildim, teoride sürecimiz devam ediyor. arabadayım bir telefon geliyor, telefon acı acı çalıyor:) neyse açıyorum Merhaba Coco ile görüşmek istiyorum, evet buyrunuzz,

-melaba, sizin iş arayışınız devam ediyor mu?
evet,
-e siz geçenlerde direktörümüzle görüşmüştünüz
evet,
-şimdi bir pozisyonumuz var iş arayışınız aktif di mi?
kiminle görüşüyorum ben(hani konuşuyorsun da deminden beri adecco'da 879 kadından birisin? hangisisin?)
-ben bıdı bıdı(yöneticilerden biri ama direktör değil)şimdi aslında (ne ara cv'm paylaşıldı ya da kafasında biri mi dikiliyor bilemiyorum ama sıçış yani, bak bak neler oldu)sizin o devam eden süreciniz olumsuz(dilini eşek arıları soksun kafanda hipopotamlar tepişsin inşalla) kalp krizi geçirdim arabayı çarptım:)
 kötü haber böyle mi verilir lan, size bir kötü bir de daha kötü haberimiz var:)
uhm
-iş arayışınız aktif mi?
....(iç ses: retarded galiba, senkron mu tutmuyor algı mı zayıf, dinleme konusunda mı sıkıntılı? aynı soruyu kaç defa daha soracak?)
evet aktif
-şimdi bizim çalıştığımız bir müşterimiz var bilgi teknolojileri danışmanlık.... yeri ebesinin örekesinde ve servisleri yok, ama işe alım yapacak bu kişi, ama yol ücreti veriyollar.
iç monolog devrede:
yaw arkadaş söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama;

"tuvaletin gelsinde o adecco binasında boş tuvalet bulama, acil bir telefon görüşmende şarjın değil şarzın bitsin, dahi anlamındaki -de'leri bitişik yazasın, ismail yk şarkılarına konu olasın, yolda yürürken ayakkabının topuğu kırılsın, ayakkabının topuğu ibb'nin yaptırdığı arnavut kaldırıma takılsın kırılsın, orantısız bronzlaşasın inşalla, herkesi brezilya ülkeler toplantısına çağırsınlar da sana haber vermesinler, sahlep içerken dilin yansın, mocha diyeme starbucks'a gittiğinde mal gibi kal öyle mint sosu isteyeme, asansörde tek başınayken osur da ara katta binadaki platonik sevdiğin yakışıklı gelsin de o zaman gör!!!!
aaaaa, yok ben almayayım ya moleküler transportasyon henüz yok benim evde, astral seyahat yapmak da akbille mümkün değil biliyorsunuz, o nedenle "yokum diyor".

senin alternatif iş anlayışını sorgulayayım. özetle tabiisi de olumsuz görüşmelerimiz oldu hepimizin, kimse pışpışlamak durumunda değil adayı ama yani böyle verme haberi, bu hiç değil. maceralarının devamını bekliyorum.

better work better crue

*sanatının doruk noktası

2 yorum: