İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

21 Mart 2013 Perşembe

Gerçek dostlar kromozom sayısı saymaz

Bugün dünya down sendromu günü,

Böyle özel günlerde ortaya çıkan sempatikliklerimiz vardır bizim,

İkiyüzlülüklerimiz,

Engelli çalışanlara kurduğumuzu sandığımız empatilerimiz, ancak konuşmayız onlarla, gözlerimizi kaçırırız, yaptığı hatalarla dalga geçenleri tanıyorum.

Başkası adına utanç duymak ne acıdır.

Zordur bir down sendromu çocuğun 1. Derece akrabası olmak,
Hayata monte edilmelerini sağlamak için ekstra çaba göstermek, örümcek kafalarla ve önyargılarla uğraşmak. Bak, yazıya başladığımdan bu yana hiç olumlu bir ifade çıkamadı.

Williams sendromu yaşayan çocuklar gibi iletişimi sever, sempatik olurlar ama bazıları gelişime daha açık iken bazıları değildir. Görünüş olarak benzer özellikleri ayırdedicidir, 1 kromozom nelere Kadir? Lisede fen matematik bölümünde okuyanlar bilir biyoloji dersinden, o bezelye çaprazlamalarından xylerin bu hale gelişi teoriden pratiğe döndüğünden yıllar öncesi Perşembe öğleden sonrasını hortlatır, xxy klinefelter, turner, down diye sıralanır...

Benim de hayatımda bir down sendromu olan harika bir insan var, ailenin yaşadığı zorlukları anlatmak oldukça zor, yeme becerileri çok geç gelişebiliyor, sadece sıvı beslenme, akranları koşup oynarken küçük insanın koltukta dik duramaması, dik dik bakan insanlar, hoşgörüsüzlük anlatmakta bitmez.

Yılın bu döneminde geleneksel down cafe haberleri çıkar, bir iki fotoğraf paylaşılır.

Şekilci bir pislik olan bu sığ insanların hepsini selamlarken, sevgili Batuhan'ın 21 mart down sendromu gününü kutluyorum. Önümüzdeki hafta görüşmek üzere batu'cum. hayır batu fotoğraftaki yakışıklı beyefendi değil).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder