İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

9 Nisan 2013 Salı

Çalışma ortamı/ bok kokusu eşliğinde mülakat saçmalatmaca


BEN YAPMADIM MİKİ YAPTI


Evet bir motivasyon kaynağı, konfor alanı parçası olarak çalışma ortamı önemlidir.


Ses-gürültü/ parfüm kullanma sıklığı ve frekansı, yönetim katında olması ile yönetimin yol geçen hanı kıvamında dolandığı bir kat olabilir mesela.

Bu ara projenin operasyon ayağında olduğumdan farklı bir binada çalışıyorum, yokuş aşağı kalıyor, saçma sapan bir yerde, böyle pencereler yerin altında. Dolayısıyla sıkıntılı yetmezmiş gibi sokakta foseptik kokusu var. Aman tanrım sabah servisten iniyorsun, lağıma düştüğünü sanıyorsun, böyle uykusu falansan uyanmamaya imkan yok. Tavşan gibi açılıyor gözlerin, baykuş gibi açılıyor. Hemen kendine geliyorsun. Güvenlikten geçiyorum, günaydınlarımı söylüyorum, kartı okutuyorum sol koridordan devam edip odama gidiyorum, penceresiz, buzlu camlı, damacananın ve çay setinin olduğu şahane mezarıma giriyorum. Işığı açıyorum, havalandırmayı açıyorum çünkü içerisi bok kokuyor.
Havalandırma sayesinde koku daha da çekilmez bir hal alıyor. Mülakatları beklerken film izliyorum, kitap okuyorum, kapıyı açıyorum ki belki lobiden hava gelir de o iğrenç kokudan kurtulurum. Neyse herhalde o arada beyin ve koku hücrelerimin bazılarını yitirdiğimden normale dönüyor herşey.

Sonra resepsiyondan arıyorlar coco adayınız geldi, kaldırıyorum kıçımı mülakat formu, cv takılıyor sekreter altlığına adayı almaya gidiyorum. Ooooooo oksijen ne güzel şey, biraz daha odada kalsam azot döngüsüne katılacağım.

Adayla dönüyoruz şanslıysam odadaki koku gitmiş oluyor, eğer şanssız isem;

Adayla görüşmenin ortasındayken Lost'taki black smoke gibi koku geliyor ve adayın gözleri kayıyor ve aday ölüyor

Ya da aday kokuya dayanıklı çıkıyor ama yüzünde bir ifade beliriyor, burada profiler olan ben acıklı bir şekilde okuyorum, "wtf man bu kokuda ne? Ben salmadım yoksa bu yetkili abla mı saldı?" Yok lan diyorum bakışlarıma sevgili aday, ben osurmam valla bak yoga yapıyorum veganım ben( burası kocaman yalan ama aday varken de salacak kadar şuursuz değildir ikacılar)

Empati kurmaktan kanser olacağım diye beklerken kokudan gideceğim, aday işin boktanlığını tuvalette iş teklifi alarak anlamayabilir belki benim gibi olacak diye bir kural yok ama bu kokuda nasıl çalışsın yahu.

Yemeğe gidip dönüyorum, bazen kokudan kaçmak için en yakın alışveriş merkezine atıyorum kendimi.

Tanrım, nasıl bir bedduadır bu, son zamanlarda kimseyi üzmedim, Aday böğrüme şemsiye sapladı giderken yine de iyi davrandım, adayın annesi mülakat odasına girdi aday sınavdayken ona bile iyi davrandım. Peki; eli, eli, lema sabachtani???

Kimse bana idari işler bina yönetimi ile konuşmadın mı demesin, konuştum tabisii, noldu? Gözlerim doldu, terkettiler lan beni burada, çürüyerek öleceğim:/






2 yorum: