İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

11 Eylül 2013 Çarşamba

Mülakat Oyunları

Biraz böyle açlık oyunları tandansı yaşatmak isterdim :)

Belli dönemlerde saçmalamasyon adına kendi kariyerimi ve yolumu sorguladığım zamanlar olmadı değil.
Macera dolu Amerika, oradayım buradayım derken yılda 2 kez deli gibi mülakata gittiğim bir dönem olur benim. Bazen bahane uydurmak zorlayabiliyor ama outsource iken sözleşme bitimine yakın böyle atraksiyonlar yapmak normal, bazen birlikte çalıştığın yönetici şoka girebiliyor mesela, anlamsızca 
-Noldu? Canım niye böyle yapıyorsun, sonsuza kadar sizinle mi kalacağım? diyor içsesim o zaman. 

Olay şu çalışıyorum ya da çalışmıyorum bir gün telefonum çalıyor sonra bir daha bir daha oha aynı hafta içerisinde 3 görüşme why god? Why me?
Bir bakıyorsun Polonya'dan birileri arıyor, alakasız, sonra ibiza dan konferans daveti derken bir hintli Apu aksanı ile sonra bir kelle avcısı referans olanın adını illaki paylaşmıyor ve alakasız bir şirket.
Olayımız belli, cv standart, hikaye aynı sadece şirkete göre verilen bir kaç cevap şekil değiştirecek.

Aeh evet masanın karşı tarafında olma kısmı, ik müdürünün bana ayar verdiği kısım geliyor aklıma, bir gün bir danışmanlık şirketi geldi, kartlar vs. Paylaşıldı, gayet enerjikler yeni kurulmuşlar falan, toplantı çıkışı o zaman müdür teyze olan şimdilerde daha büyük bişey, web sitesini beğenmediğim için( so? Belki estetik kaygılarım var) "unutma Coco masanın diğer tarafında olabiliriz, zaman çok şeyi değiştirir" tarzında bir şey söyledi, ama ben haksız değildim ki kem,küm, eciş bücüş kaldım, uğraşamam senle kadın! Daha Facebook gönderilerinle ilgili sorunlarını halledemiyorsun, bi daha da bana sorma, gıcık oldum. Kötü bi'şey dememiştim ki web siteleri daha iyi olabilirdi, az nota vardı :))))

Hah işte görüşmeciyken aday hale düşmek( gülme gülünecek hale düşersin;zort)

Öyle minnoşum, böyle harikayım, her şey çok şahane diye anlatan bu blogger zevatı mülakata girdiğinde o taşıdığı rollerden hepsini aynı anda dengeleyemez. İşler aslında o kadar da mükemmel değil evet iyi şeyler yapıyoruz, bu gibi yenilikler şöyle farklılıklar derken ikacı ikacıyı tartar o ne iğrenç bir süreçtir. 

Camon guys!

Hadi ama cidden twitterda konuşulan tarzda mı iş hayatı; 
çalışana değer veriyor olmak gerekiyor 
Çalışan bağlılığı eve 1 sepet dolusu meyve ile gitmektir
Bugün 20000 kişilik firmamızda benim doğum günümü kutladık, her şey şahane, mailbox'ım çöktü hayat negzel
Ceo'lar aslında ceo değil çoban( kimse bunu yazamaz:))))
İlan verirken şunlara dikkat edilmeli, İsviçreli bilimadamları ne demiş bakın,
Bugün ik adına şunu icat ettik evet evet ilk biz yaptık
Yine pekmez gibi bir gün
Pazartesileri çalışmak için ölüyorum
Birlikte ikalayalım(şirinlemek gibi düşün)
Hep beraber coşalım
Yaşasın İK
.
.
.


Bir önceki görüşmen direktör düzeyinde geçmiştir, tatmin olmuşsundur mesela, bir sonrakinde 5 yıllık işe alım tecrübesi olan yeni danışmanlık firması sahibi ile aynı tondan çalamayabilirsin.
Bir sonraki görüşmen eski şirketinden 25 yaşında bir çıtır kız çocuğu ile olur bir sonraki telefon mülakatı ile direk yönlendirme.
Ya da telefonda ayrıntılı bilgi paylaşmaz sonuç hüsran beklentinin yanından geçmeyen bir pozisyon için çağırılırsın kanatlı hayvan yetiştiriciliği mesela
Ya da Türkçe yabancı dilidir


Önemli olan mülakat deneyimi, orada burada ekşi'de maymun olursun haberin olmaz.

Hala adayını bekleten gerzekler olduğunu biliyor muydunuz???
Soğan kokulu ev ofis karışımı danışmanlık şirketleri,
Ya da aday bekleme salonunda otururken çikolata yiyen resepsiyonla çene çalan sr danışmanlar mesela,
Ya işinizi severek yapın okey de bekletmek neden?


Klasik müzik dinlerken yüksek sesle telefonum çalmış duymadım, o arada 3 aydır peşimde olan şirket aramış,  Singapur a gitmek istemiyorum ben yea.





Ruh Hali: Kıyıya vuran bir dalga, coşkun bir şelale ya da sakin bir bir su birikintisi gibi davranabilirim, ama bugün canım bir yağmur damlası olmak istiyor 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder