İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

7 Eylül 2013 Cumartesi

Mülakat Soruları 2


İş görüşmesi falan ya.

Merhaba, ben Coco.
Hoşgeldiniz, nasılsınız? What a lovely day değil mi ice breakerlar falan işte. Uyuzluk yapma da cici cevaplar ver, sahte sahte gülümseyelim, sen şapşahane yeni işine başla ben de diğer pozisyona geçeyim, veya boşver sen gıcıklık yap bana da malzeme çıksın.

Öncelikle vakit ayırdığınız için teşekkürler isimli giriş konuşmam.

Evet bugün de recruiter şapkamı takıyorum, gözünüzün içine manda gibi bakarken, cv'nizi önceden incelediğimi, pozisyonun genel durumunu anlatan bir kaç sevimli cümle sonrasında biraz da sizi dinlemek isterim, sen naber ya diye giriş konuşmamı kapatıyorum. Şartlar uygun olsa tirad atacağım ama burada dinleyici olduğumdan hooop giriyoruz mevzuya, raad olun o iş bende.
Aday ile geçirdiğimiz diyelim ki 1 saatlik görüşmede hem ona muhteşem! Bir mülakat deneyimi yaşatmaya çalışırken hem kendisi hakkında olabildiğince fazla bilgi almaya çalışırız. 

Hiçbirimize vahiy inmediğinden dolayı yinelemek durumundayım, biz işe alımcı vampirler için CV, değerlendirmede büyük önem taşıyor o nedenle lütfen sizi anlatan bir cv hazırlayın. Bu kariyer portallarından ya da linkedin gibi mecralardan size ulaşırken hem bizim işimizi hem de sizin işinizi daha kolaylaştırır.
Amaç: değerlendirme araçlarını da kullanarak hatayı en aza indirgemek ve olabilecek en uygun adayı pozisyona yerleştirmek. 
Amaç: dünyayı kurtarmak
Amaç: çalışanın daha mutlu hissedeceği iş ortamında yaşamasını sağlamak
Amaç: çalışan bağlılığı falan
Amaç: daha az aday ile görüşüp doğru işe doğru insanı seçmek
Amaç: No nasty duduf 

Yani ok network falan olur da çok da gerekli değil, hayır benim görüşmede tanışıp evlenen arkadaşlarım da var...

Aşağıda bir kaç soru var öyle takılın;
   

Belki sinirli bir tip için yöneticinizle anlaşmazlık yaşadığınız bi' andan bahseder misiniz gibi bir soru olabilir?(koş koş adaya tip dedi)

Bu pozisyonda çalışmayı tercih etme nedeniniz nedir?( seriously dude what is your problem? Huh?)

Bu pozisyonda zorluk yaşayabileceğinizi düşündüğünüz noktalar var mı?( ben bu gecelerin madamıyım başım beladan hiç kurtulmaz hobaaaaa)
Kısa ve uzun dönemli kariyer hedeflerinizi paylaşır mısınız?( kendimi sizin koltuğunuzda görüyorum gibi denyo bir cevap olmaz artık olmasın yani ne bileyim o iş yaş hacı vs dikkat et ben oradayken oturma long live Cem Yılmaz)
Deneyimleriniz sırasında iç/dış/dıpdış müşterilerinize ya da peerlerinizle sorun yaşadığınız falan oldu mu? ve ancak çözümlediğiniz/çözümleyemediğiniz bir durumu anlatabilir misiniz mesela, evet evet mesela? 

Bugüne kadar işinizde yaşadığınız en büyük problem nedir?( çalışma arkadaşı olur ya da yönetici sevgili olur ya da müşteri) tricky question sizin sevgilileriniz/nişanlınız/ otunuz bokunuz bizi aslında ilgilendirmiyor, yaw he he tipinde bir soru bu, boynuz takan ex'i anlatmayın valla sonra burada dalga geçerim.( ya yok benim de başıma geldi hem de benim eski sevgili her iki takımda da takılıyormuş iyi mi?) nasıl? İlgini çekebildim mi? Şimdi devam edelim istersen.

Eksik ya da yetersiz bilgi ile bir sorunu çözmek zorunda kaldınız mı?( bak bu kritik yani olabilir mini bir kriz, major bi'şey aslında varmak istediğimiz yer sen nabıyon hacı? Öyle far görmüş tavşan gibi mi oluyorsun? Yoksa inisiyatif alıyor musun?)

Başkalarının sizinle aynı doğrultuda düşünmelerini sağlamak için nasıl bir yöntem izlersiniz?( nasıl bir yöntem? Selçuk Yöntem, haydi kaçtım)

Nasıl bir yönetici ile çalışmayı tercih edersiniz?( okuyan bir yazar mısın? Yazan bir yazar mısın? Dikkatli cevap ver bu soru senin hakkında çok güzel alt metin verir satır arası klişesinin tillahı)

Sizi motive eden unsurlar nelerdir?( hatırlayınız: nişanlım, annem, gözlerim diyen oldu)

Yönetici ya da çalışma arkadaşlarınızdan gelişim alanlarınıza dair ne tür geribildirimler aldınız?( geri bildirim diye sorunca bön bön bakan olduydu ne korkunç günlerdi) ( performans geri bildirim falan olmuyorsa senin işinde gazla gitsin bişey bisey zannetsin)

Sizi demotive eden unsurlar nelerdir?( ses/gürültü/koku/çirkin ve aptal insanlar/polyanna/futbol/mobbing/hedefli çalışma/ iş değişikliği/ masa değişikliği/ yönetici değişikliği)

Geliştirmek istediğiniz kişisel özellikleriniz nelerdir?( bak kişisel özellik diyor, yani diyor ki HUYUN AŞIĞINA KÜSENLERDEN Mİ?)

En beğendiğiniz güçlü gördüğünüz yönleriniz nelerdir?(HALAY ÇEKMEK/İLGİ ÇEKMEK/HAREKET ÇEKMEK)
Bu pozisyonda ilginizi en az çeken şey nedir?( en uzak nokta, dokunmaktan mutlu olmayacağın şey, işin pis tarafı, senin sevmediğin, No way dediğin)

Empati sizin işinizde ne kadar gerekli?( ben bi' keresinde empati yapmaktan ölüyordum, Ece beni boğazlıyordu direktöre sempati beslemekle suçladı beni)

Emekli olduğunuzda ünvanınızın ne olmasını isterdiniz?( şu an HR superhero ve galaksinin bi' tanesiyim mesela ilerleyen dönemde Mesih falan olabilirim)

Hangi sanat dalında yeteneğinizin olmasını isterdiniz?( neden?)

Belki sonra devam ederim bilemiyorum, kararsızım.
Yani sadece bu sorular değil tabi, kafan güzel mi? İstekli misin? Do you love me?

Bakalım bu iş tanımı seni memnun eder mi? 
Aşk hiç biter mi? Aaaşk hiç biter mi?
Kalır adımızla bir sokak duvarında :)))))

Makul ve mantıklı cevaplar, evet.





Always pleasure,

Coco


İlişki durumu:Halaybaşı olmadığım zamanlarda hayat çok anlamsızlaşıyor.
Ruh hali: Ütü yaparken aklıma geldi aslında hepimiz çok şahane insanlar değil miyiz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder