İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

30 Ekim 2013 Çarşamba

Haters gonna hate so Recruiters gonna recruit, doğru mu Samet?



Bu yazıda Move bitch get out the way şarkısı fon müziğimizdir pampalar bilmeyenler içün; Ludacris'ten...

Yani diyor ki enough bb and x generation! move move move, yolu aç, yolver gidelim, maceraya hazır mısın?

Kaç farklı yöntem kullanıyoruz? Sosyal medya hayatımızın tam ortasında, artık sosyal medya kullanımına  sınır getiren zihniyete bir başkaldırı, marka değerine yapılan göndermeler hatta çalışan bağlılığına olan bir negatif etki sözkonusu. Oturup bunun için korelasyon çalışması yapmayacağım, merak eden biraz makale falan okusun, malumaliniz ciddiyet sorunu yaşayan bir blog yazarınız mevcut burada nef'i şapkamı takıyorum sonrasında hollaley hollaley.

Efem vakit gerçekten nakit, sabrımız yok, zamanı satın alıyoruz, video konferanslar, online mülakatlar, kişilik veya teknik testler için 3.partilerden destek almalar, outsource etmeler vs.

Yeaa bu ika ne yapıyor?

Dinle gerizekalı, İK yan gelip yatma yeri değil, İK sen her ne kadar kabul etmesen de konusunda uzmanlaşan, maliyeti minimuma indiren ve buna rağmen kaliteli çıktı almak için çabalayan senin tanrıcık rolü oynamana izin veren, hangi riski satın alırsın diye önüne alternatif getiren, bazı dönemlerde kıçını toplayan, o işe en uygun adayı seçmek, yerleştirmek, oyunda tutmak, geliştirmek ve bağlılığını sağlayarak marka değerini güçlendirmek için değişik tiplerin dolaştığı bir tapınak, bunu o güzel kafana soksan hiç fena olmaz. Aldığımız personeli daha ilk günden zehirleyerek oryantasyonda demoralize eden tipler gördü bu gözler sonra da kör oldu.

*durup dururken niye celallendim bilmiyorum, kötü hatıralar geldiyse tabiisi serbest çağrışım ile

En doğru adayı en az hata ile bulmaya çalışmak, kaynakları etkin kullanmak, schedule falan ayarlamak, ilişki yönetmek, beslemek büyütmek ama sen var ik'yı hiç anlamamak, kardeş sen çok yanlış gelmişsin. İşini sevmiyorsan değiştir, şirketini sevmiyorsan değiştir ama kıçı kırık egonla yüzüne yalakalık yapıp arkadan iş çevirmeye kalkma sorry canım biz onu yemiyoruz.

Oralara yaz günü kar yağıyor canım

Evet bazı dönemlerde iç müşteriyi iç müşteriye karşı savunmak durumunda kalır, şekerim denge çok önemli, hayatımızın her alanında olmalı, valla, bak iç huzur, selülit falan bunlar önemli şeyler.

Sosyal medya ile barışın artık

En sevdiğim, hatta söylenene göre oğlaklar medya araçlarına, teknolojiye de düşkün olurmuş, ben bilmem, gameboyla oynamaktan gözlerimi kapatınca figürleri görmeye devam eden bir çocuktum, teknoloji bağımlılığım hep vardı.
Dünya evrilirken değişime ne kadar direnebilirsiniz o meçhul.
Tabletle görüşmeye girmeler, video konferanslar, davranışsal-yetkinlik bazlı-grup görüşmeleri, online mülakatlar, ref-check yapan şirketlerden alınan "alööööö bizim aday vardı noldo? Kendisi için şöyle böyle diyollar mı?" gibi sorular. Facebook sayfasına kişilik testi gömmeceler embed etmek falan desemiydim, implamentation falan...

Ama yağma yok! Klasik mülakat ve torpilli adaylar dünyamıza bir göktaşı çarpana kadar olacak!
Ne olursa farklı olur? Aday ile yürüyerek mülakat yapsak mesela antik Yunan bilgelerinin yaptığı gibi yürürken kafa açılır falan, adaya bulmaca çözdürdüğümüz oldu, telepati ile mülakat yapsak, fal baktıırsak, role-play falan, testler, raporlar, sunumlar, açlık oyunları tandansı yaşatsak, 8 ayrı mülakata çağırsak, CEO ile sabah kahvaltısı, sürekli değişen organizasyon tarihi...Daha kaç enstrüman kullanmamızı istersiniz? İşe başlama tarihini kriter olarak kullanan banka var hacı.

Sen bunları yaparken hükümet esnek çalışma, daha esnek çalışma, kıdem tazminatı ödenmemesi, kadınların iş dünyasında daha az yer alıp daha çok tavşan gibi pırtlatması için bir sürü ilginç tasarı hazırlayacak falan... Geçiyorum.

Son karar verici, son bükücü

Günün sonunda, olayımız like or dislike mıdır? Böyle olunca acımasız oldu değil mi? Fazla basite indirgenmiş, o yüzden canım cv'niz sizi iyi anlatsın ama siz kendinizi daha iyi anlatın, şanınız yürüsün plaza ağzı ile repütasyonunuz. Biz içerideki düşmanla ilgileniyoruz. Bizler adayların azizleriyiz, yersen! Bazıları İK'dan o kadar tiksiniyor ki şeytan olsak taşlamayacaklar, hıııııı çok. 

Ve ilişkilerinizi geliştirin lütfen bak, çok üzülüyorum sonra.



Yatay seviyede birlikte çalıştığınız iş arkadaşlarınıza göre kendinizi nasıl tanımlarsınız?
Yatay düzlemde dikey olarak şeklinde bir cevap çok uygun olmayacaktır.

Hadi öperler.

Kimsesizlerin ve anarşistlerin, eskiden solcu olup Ulaş, Deniz, Ülkem, Eylem, Devrim gibi isimleri olan insanlarla arkadaş olanların, bir de nerdlerin Azizi,

Coco


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder