İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

26 Kasım 2013 Salı

Yetenek Savaşları




Şimdi sizlerle talent acquisition contexinde saçmalayacağım. Hiç bilmediğimiz konulara değineceğim, yetenekli iyi çocuklar. Parlaklar, yımıyta gibi çocuklar, özel insan yavruları, gözdeler, şirketin proleteri arasında daha minnoş olanları. Yetenek havuzunda tutulan, özel eğitimlere gönderilen, havyarla beslenen, pamuklara sarılıp yatırım yapılan yapıtaşları. Atomların harika dünyasına hoş geldiniz, üzgünüm ama geri kalanı maraba ve yeteneksiz olarak hayatlarına devam edecek.

Yetenek kavramı önümüzdeki yıllarda önemini yitirmeyecek, eskimesi zor gibi geliyor.

Genelde bu işin pis kısmı ile biz zebani, günah keçileri uğraştığından, yöneticiler geri kalan personele neden yetenek olmadığını anlatmaya kaçınmasından dolayı kabak bizim başımıza patlar, evet, öyle.



Bir kere organizasyonun yetenek profili bilinmeli,
Sonra yeteneklerimizin ihtiyaçlarını anlamak falan önemli,
GAP analyses is very important hacı,
Öncelikler belirlenir, ihtiyaçlar, değerler...
Sonra biliyorsun o yeteneği elimizde tutacağız ki tekrar T/O loopuna girmeyelim, bunun yanında diğer çalışanları da elde tutsak fena olmaz,
Hani plaza dili ve edebiyatı kısmında üzerinden geçmiştik tailor made çözümler hah işte onun taliored olan eğitim kısmı var, yeni fırsatlar oluşturma gelişim falan.

Yine saçma sapan tespitler yapmış olmanın ve oradan buradan arakladığım görselleri paylaşmış olmanın mutluluğu içimde.



Hala yetenekli olmadığını mı düşünüyorsun? Kamoon, eğer seni yetenek havuzuna almadılarsa üzülme belki bir sonraki yıla olur, bu arada bir değerlendir istersen kendini, belki bazı şeyleri yanlış yapıyorsundur? Olamaz mı? Olabilir.

U know i'm very talented person hatta i'm gifted hacı, 5 yaşındayken beni özel bir projeye alıp fişlediklerini anlatmış mıydım?



Bana akıl verme! Bana çakıl ver.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder