İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

21 Aralık 2013 Cumartesi

Yeni Yıl Partisi- Yılsonu Balosu Halleri

Kültür

İnsanları denemeyi sevmem, 15 yaşında falandım, daha önce de anlattım ben çok hasta olurdum, yine böyle öksürüklü tıksırıklı bir günde tarih hocamız, kendisi acayip değişik bir kadındı hikayeci tarih konusunda bir fenomen ve sürekli siyah/kırmızı kombinler yapar ve kırmızı ruj sürerdi, kırmızı oje default. "Coco, yavrum bir boğaz kültürü mü yaptırsan acaba?" dedi, peki örtmenim dedim, işte bizimkiler beni yine hastaneye götürdüler ıvır zıvır, gel zaman git zaman birine boğaz kültürü nedir diye sordum, o da boğazdaki güzellikler, tarihi yapılar falan dedi, işte o günden sonra bir daha öyle bir şey yapmadım, kendimden tiksindim.


Kültür

Tebaa tarafından anlaşılamamanın tavan yaptığı saatlerdeyiz, halbuki serbest çağrışımı en iyi "O" anlardı...

Serbest çağrışım: kültür, sanat tarihi, mantar, pizza, porçini, risotto, kültür mantarı, kültür, laboratuvar, gelenek, amfora, şarap kültürü, degüstasyon, organizasyon kültürü hah, evet...


İşte buradan şimdi organizasyon kültürleri üzerinde konuşabilirim artık. Asansöre ittirerek binme, günaydın, iyi çalışmalar, asansör cümleleri, asansörde osurma, asansörde üreme, somurtan çalışma arkadaşları, neşeli ikcılar, süslüler, yarı tanrılar, satışçılar, teknik ekip, dedikoducular, köle bakış açısı, oryantalist düşünenler, modern organizasyon yapıları matrix yapı falan, isimle hitap etme bak bu en sevdiğim hello Kevin, 0 ego mümkün değil tabi, ama algı açık sema açık be openminded ve tabii bu uzun cümleyi mutlu olduğunuz işi yapın diyerek bitiriyorum.

Yeni yılı karşılıyoruz

Yıldız tarihi çok gerilerde 20212474638392726352

Noel ağaçlarımız hazır, yılbaşı çekilişi yapıldı ve son olarak bittabi Yılsonu Balosu mmmmm böyle otelde yapılanından hani 2500 kişi 5-6-7 yıldızlı oteli kapattığımız bir organizasyon( o zaman küçük bir yapıda çalışıyordum, neyse) evet bir çok ilişkinin temeli o gün atıldı, bir sürü bebek oldu o gece...


Satış müdürü Area Manager'a, Grup Müdürü kurumsal ilişkiler asistanına, Satın Alma'nın ekip lideri finansal işlerdeki ekip liderine(bunlar aynı cins sakallıların öpüşmesi fikri ewww)...


*öndeki yalnız sap ben(temsili)


Evet canım yine bir sex and the city bölümü ile karşınızdayım, öyle bir şirkette çalışıyordum ki herkes herkese aşçı uşağa, uşak bahçıvana sonra hepsi sekretere. 
Bu tip organizasyonlarda hava limanında buluşulur, tanıdık simalarla şirket dışındaki garip ilişkiler devreye girer, öpüşülür, sarılınır, tanıdık simalar yeni dostluklar falan... Uçaklar sizin için kalkar ve iner, yani o anda mesela uçak düşse falan hop 200 kişi kayıp, al sana 200 açık pozisyon, haşırt ik'nın iş yükü arttı mı ... Oooo shine shine like the starz shine is so braytttt

Neyse işte güneyde bir yerdeyiz sen de Antalya ben diyeyim Kıbrıs bence en güzeli Adam&Eve bu tip organik bağların güçlendiği özel günler için konsept otel bulmalı(gördüğünüz gibi şuurumu kaybettim).  Neyse gittik işte, sorunsuz yolculuk, bol geyik, yerleştim odama, akşama doğru bir sunum var, işte GM konuşması, ödüller, tüm yılın koca bir değerlendirilmesi, hop bir sonraki yıla ne yapıyoruz falan... Akşam yemek, ünlü bir şarkıcının korkunç performansı, sonra sabaha kadar alkol ve kendini kaybetme, owwww yeaaa. 

İşte şirket kültürü, hani işe alımcılar, adayı iş görüşmesinde şirket kültürüne uygun mu diye değerlendiriyor ya, bak işte o ne işe yarıyor onu anlatacağım. Öyle adamları işe al ki, bu tip organizasyona gidince hayvan gibi içip kızlardan birinin odasının kapısına dayanmasın, hatta öyle ki "ya kızım ANLASANA çok ihtiyacım var, aç kapıyı" diye böğürmesin, kız korkup telefon etsin beni kurtarın diye güvenlik çağırılmasın, o arada kızın yöneticileri koşarak gelip kapıdaki salağı indirmesin, bu bir krize dönüşmesin, sonra elemanı kınayarak şirketten dehleme. Hollaleyyyy.

Ertesi gün mesela sabah 6'ya dönüş olduğunda shuttle kaçıranlan, uçağı kaçıranlar, ayılamayan sarhoş tipler, motivasyondan yıpranmış bedenler, yeni yıla hazır ekip arkadaşları falan :) koşa koşa eve gitmiştim ben, allam demiştim sen beni koru aklımı koru bu insanlar nasıl insanlar, şaka lan şaka, gayet doğal karşılamıştım, ne kınaması malzeme çıktı köfteler fena mı, yıllar sonra kulaklarını çınlatıyorum...eve geldiğimde benim de kafam güzeldi yorgundum, uyudum, Pazartesi günü olan eğitime hazırladım kafa olarak kendimi, diyorum size işyerinden biri ile bir şey yaşamak mmmm No bana göre değil.



Ve pazartesi günü ay ne eğlendik, ne şahaneydi, x bey ne şahane konuştu, x hanım ne yapmış duydunuz mu gibi şahane haber koridorlarda dolanmaya başlar, ilk bir hafta etkisi devam eder, yeni yılın gelmesi ile ilerleyen dönemlerde bir atıf noktası bir çıpa olur bu durum ve terfi dönemi geldiğinden o karanlık geceden arta kalanlar konuşulur kıyıda köşede... Bence de otelcilik bomba bir iş, hatta biri çıkıp yazsa maceralarını da okusak, hizmet sektörü!!! Bana da çok güzel bir bileklik hediye edilmişti.



Günün hediyesi: saat, ince kordonu olan çok zarif bir saat evet.
Loop şarkısı: ağlamam zaman aldı-model

Entellektüel düzeyde yeni yıla hazır kahramanınız, evet evet cuma günü party var ve hazırlıklıyım,


Coco

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder