İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

9 Şubat 2014 Pazar

İş arama döngüsü





Hello! bugün size yine çok şahane bir konu ile sesleneceğim, yurttaşlarım, Romalılar, dostlarım ve de sevgili adaylar, it's all about the money.

İş arama, iş değiştirme, iş bağlama, iş yakalama, iş avı olmadı kelle avı, headhunt yahu onu işte aday tarafında görelim mi?

Her son yeni bir başlangıçtır klişesinden yola çıkalım olur mu? Diyelim ki işinden ayrıldın/ayrılmak istiyorsun/ayrılacaksın/ayakların geri geri gidiyor, aslında istediğin başka bir şey.

Annen sana iş bulmuyorsa ya da vahiy inmediyse olay belli, cv hazırla, iş ara, başvur, görüşmeye git, go and take it tiger.

Bu fikri danışacağın bir Mentor bulabilirsin, lütfen arkadaşlarında hatta iş arkadaşlarınla ya da yöneticinle konuşma bu süreci, herkes her şeyi bilmek zorunda değil, defakez anlattım ketum olmakta fayda var. 

Networking dönüp dolaşıp aynı konuya geliyorum, lütfen çevrende faydalı kişiler olsun, sektörden birileri, işini iyi yapan birileri, farklı pozisyonlardan birileri ama her konuda konuşabileceğin, fikir alabileceğin birileri, günün sonunda ne kadar çalıştığın değil kimleri tanıdığının önemli olduğu elinde kalacak. 

Hepsi aşkla ve işle ilgili, işini severek yapıyorsan ne ala, sen aşıksın arkadaş.

Cv'ni güncelle, hedeflerini realize et, odaklan ve başvuru yap.

Kapak yazısı, teşekkür mektubu, iş görüşmesi hatta yemeğine hazırlıklı ol, muhtemel senaryoları çalış.

Cv'de yer alan bilgiler hem güncel hem doğru hem de zahmet olacak ama imla kurallarına uygun olsun, doğum tarihini ya da referanslarını gözüne sokmak durumunda değilsin daha aşağıda yer alabilirler(milletvekilinin komşusunun dayısının oğluyum), deneyimli bir aday isen iş tecrübesi kısmıyla başlayabilirsin ve bir de unutmadan rica ediyorum kendi fotoğrafını kullan.
Muasır medeniyetler seviyesine daha gelemediğimizden halen başvurularda fotoğraf istenmektedir ülkemizde, cinsiyet ayrımcılığı yoktur diyemeyiz hatta türban konusunda da o kadar rahat değiliz bu arada parantez açalım Avea bu konuyu aşmış, hr'da başı kapalı bir ikcı çalışıyor, alkışlar.

İlana başvur, görüşmeye katıl, kendini anlat, yaptıklarını anlat, testleri doldur, sabırlı ol, süreç hakkında bilgi iste! Pozisyon hakkında bilgi iste! Bu senin en doğal hakkın, unutma. İlana başvurmasının durumda diyelim ki açık pozisyon yok gözüküyor belki de pasifte bir arayış vardır, ik'ya ulaştır cv'ni, olmadı telefon aç. 1 kez başvurman yeterli aynı şirketin 102 ilanına başvurma, emin ol senin niteliklerine sahip 102 kişi almayacaklardır(No No banka ya da perakende alımlarından bahsetmiyorum).

Araştırma yapmalısın, şirketi-pozisyonu hatta yöneticileri, o yüzden network önemli yeni başladığın işinde sıkıntı yaşamak istemezsin ya da sayko bir yönetici.

YA DA BÜYÜ YAPTIRIRIZ OLMAZ MI? KURŞUN DÖKTÜRÜRÜZ? OKUTUR ÜFLETİRİZ NEFESI KUVVETLİ BİR HOCAYA?

Kendini değerlemelisin, gelişmelisin, yeni şeyler öğrenmelisin, katkıda bulunmalısın...

Bir iş bulmuş olman yolculuğun sonuna geldiğin anlamını taşımaz, maceran devam edecek unutma ve bu bir döngü kendini devam ettirecek. İş hayatı iniş ve çıkışlarda dolu, sürprizlerle, kimseye muhtaç hissetmemelisin kendini beyaz yakalı-y kuşağı arkadaşım, her çalıştığın şirket sana yeni bir şey katmalı paralel evrende güneş batıyor uyuyacağım ben, sonra devam ederiz.

Circleların Efendisi,

Coco

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder