İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

7 Mart 2014 Cuma

8 Mart dünya emekçi kadınlar günü

Başka deyişle kuzenim burock'un doğum günü .


Bu yazı bir istatistiki veri olmak istemeyen kadınlar için yazılsın.


Çağlardan beri form değiştiren, anlam değiştiren, varlığı çok değerli görülürken 0'a indirgenmesi çalışılan kadınlar için yazılsın.
Mesela biz Anadolular bereket tanrıçasının memelerine bakarken utanmayalım, tanrılara kadınları kurban etmeyelim, onları vitrin mankeni, süs bebekleri yapmayalım, evlere hapsetmeyelim, kuluçkalık tavuk gibi çocuk doğurtup sonrasında iş hayatından yavaşça dışarı itmeyelim. Bahanemizde istihdam açığı falan olmasın.




Biz sizi o kadar çok seviyoruz ki başınıza bir şey gelsin istemiyoruz dışarıda, o yüzden, evde kendimiz dövüyoruz olmasın.




Tecavüze uğruyorsunuz bu sizin giydiğiniz kıyafet yüzünden olmasın,
Kürtaj konusunda devletin desteğini almak zorunda kalmasın,
Yönetim kurulunda kota ile çalışmak zorunda olmasın,
Kadın milletvekili oranı hesaplatmak zorun olmasın, döpiyesin dışında kıyafetler giyebilsin, kınanmasın,
İlk kadın bilimadamı diye haberi yapılmasın,
Sığınma evlerinde vurularak öldürülmesin,
Kardeşi tarafından töreye kurban edilmesin,
Cam tavan etkisi'ne maruz kalmasın(bununla ilgili daha önce 2 yazı var açıp bakabilirsiniz),
Kadınlar güçlüdür, üretkendir, bereketin sembolüdür, analar, analarımız diye zırvalanmasın ben güçlü olduğumu ispat etmek durumunda olmamalıyım sevdiğim adama bile,
Kadınlar daha detaycıdır, dakiktir, her yönetim kurulunda bir tane olsun biz de onu parmakla göstermeyelim, yaratılmışız işte hepimizin ayrı yetenekleri, farklı organları var, ben bendekilerle bir çok şey yapabiliyorum ama türümün devamını sağlamak adına sendekine de ihtiyacım var...


Ben lider olabilirim, öngörülü olabilirim, sezgisel davranabilirim, zeki olabilirim, yaratıcı olabilirim, risk alabilirim, kendime güvenebilirim, güçlü olabilirim, anlaşılmaz olabilirim, hırslı olabilirim, rekabetçi olabilirim, zorlu olabilirim, hazır cevap olabilirim, vizyoner olabilirim, fark yaratabilirim, radikal kararlar verebilirim, kriz yönetebilirim, kriz çıkarabilirim, çözümün bir parçası olabilirim, sonuca odaklı giderim, hedef belirleyebilirim, karar verici olabilirim, yönetimi bir sanat olarak görebilirim, beynini mıncıklayan sorular sorabilirim, senin gelişmen için senin sınırlarını zorlayabilirim, kötü bir eş, çocuk, başarısız bir anne olabilirim, efsane olabilirim...





Hormonlarım var ve dönemsel olarak beni etkiliyor olması seni hiç ilgilendirmez.
Doğurgan olmam bana kutsal bir anlam kazandırıyor diye bununla yaşamak zorunda değilim,
Türün devamlılığını sağlamada üzerime düşeni yapabilirim, peki sen gelecek nesiller için bu cinsiyetçi tavrından ödün verebilir misin?






Senin bunlarla yüzleşmeye cesaretin var mı?

*2011 mcKinsey raporu, erkeklerin potansiyellerine göre terfi alırken, kadınların geçmiş başarılarına göre terfi aldığını söylüyor, hııııı çok.

P.S. tatlım sen de kutladıysan yazıyı bitiriyorum, öptüm çok o minnoş yanaklarından hanimiş my love

İlişki durumu: Sevgilim olunca onun kadınlar günü hakkındaki fikirlerini dinleyeceğim, çünkü toplumumuz bunu gerektiriyor ve o çok duyarlı biri olacak. Çünkü o bir centilmen.

Always your wonder woman'ınınız,

Coco


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder