İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

28 Mart 2014 Cuma

I'm the superstar tekniği

Evet şimdi size eli yüzü düzgün bir içim su işe alımcıların orada burada olmadı eğitimlerde öğrenip adaylar üzerinde uyguladığı bu super sonic teknikten bahsedeceğim.

Star Tekniği/ yani diyor ki ölü yıldızlar da kayar durmaz yerinde ben de rüyaların yapıldığı maddedenim ben de yıldız tozuyum, benim de dedem hacı...

Öncesinde genel mülakat ve yetkinlik bazlı mülakat diye ikiye ayrılır diyeyim. Dur en başa gidelim, Korkuyorum Anne filmini ne kadar sevdiğimi bilirsiniz, hatta Onur Ünlü'nün işlerini ne kadar sevdiğimi ve hatta ah Muhsin Ünlü'nün şiirlerini sevdiğimi falan, evet burada önemli olan benim. Insanlar ikiye ayrılırlar...


Mülakat teknikleri 2 ye ayrılırlar, hayır 3e ayrılırlar, 4e de ayrılabilirler..
İkacılar ikiye ayrılırlar minnoşlar ve gudubetler.

Son 2 haftadır eğitimlerde olduğum, normalde insanlara ne kadar değerli olduklarını hissettirdiğim, sürtüşme yaşamamak adına onların egosuna yönelik tavırlarım, edalarım ve beddualarım(şaka U know ben beddua etmem sadece şimşekler gönderirim, fren falan patlar) çabam var işte. Tarçın, ekipten yöneticilerden birini bana benzetiyordu, henüz tanımamıştık ta ki geçen ay ki toplantılara kadar. 

Söylediğine göre bu arkadaş hadi bir isim bulalım, Rolo olsun adı, çok kafa bir insanmış, diğerlerine benzemezmiş, iyi biriymiş, belli ki cami yaptırmıştı, falan falan falan.. 
Tarçın, Coco ile Rolo benzer dediğinde(tarzları) ekip pek ortak nokta bulamıyor. Lokasyon değişikliğine gitmek istendiğinden kendi talebi ile bittabi benim accountumda artık ve nihayet tanıştık. Telefonda konuştuk, organizasyon tarihi belirledik ve ben yollara düştüm, devasa bir odamız var bölgede yani ben diyim ki buradaki ikcıları alıp toplanalım orada o kadar büyük, geçtim masaya açtım laptopu, yanımda telefonum, Granada çalıyor Pavarotti söylüyor daha doğrusu. Alptekin yeşil çayı getiriyor, biraz huzur evet tek ihtiyacım olan bu, burnum tıkalı, bıdı bıdı bıdı. Kapı açılıyor içeriye turkuaz hırkası olan dev gibi bir adam geliyor, afro-Amerikan yaralı stayla bir yürüyüş, merhaba yow yow ben Rolo deyince aradaki bağlantıyı kuruyorum, Rolo hem aksanlı hem yuvarlayarak konuşuyor hem gözlüklü hem dombili. 

Tarçın'a yazıyorum whatsapp'tan seni anlıyorum ve atomlarıma ayrılıyorum, ekibin bunu farketmesi zor ama minik de olsa bir benzerlik var, evet. Refika gibi r'leri yuvarlıyor evet.
Tüm günü toplantı ve iş görüşmeleri ile geçiriyoruz, akşam yemek yiyoruz, İrlanda anılarını anlatıyor bıdı bıdı... Sonra beni kaldığım otele bırakıyor, ertesi gün diğer grupla devam ediyorum ben. Rahat iletişim kurabilen bir tip.
4 günlük bir eğitimdeyiz, 2 gün teori, 1 gün vaka çalışmaları, 1 gün uygulama falan.. Allahım mülakat yapmaktan öleceğiz. Bazı eğitimlerde gerçekten iş arayan adaylar ile simülasyon yapıldığını biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz, bazılarında ise profesyonel bir oyuncu kullanılır, hatta ben de bir ara oyuncuya eşlik ettim, teknik çalışılması gereken durumlarda yemez ama sahne iyidir içerik dandik, oyuncu oynar ama değerlendirici tıkanabilir, esıpeyşıli mühendisler...

Neyse STAR, baş harflerin birleştirilmesi durumu, tanrım çok zekisiniz.
Situation- adaydan spesifik örnek olay paylaşması beklenir-daha çok beklersin...
Task- adayın bu durumdaki görevi neydi- gizli özne?
Action-nasıl bir aksiyon aldı?
Result- sonuç ne oldu, günü kurtarabildi mi?

Neyse 364. kez mülakat teknikleri eğitimi almış olmanın verdiği huzur ile en azından birlikte mülakat yaptığınız iç müşterinin de bu eğitimi aldığından emin olunuz, bu noktada firma imajından, maliyetlere her noktada katkı sağlar, valla bak.




Eğitim sonrası Rolo, mülakata şapka ile giremeyeceğini, mülakat sırasında arkaya kaykılmamasını, göbeğini kaşımamasını, kol altlarını adayın ağzına sokarcasına göstermemesi gerektiğini, geğirmemek, burun karıştırmamak, bacak arasını kaşımamak ve en önemlisi ona sıra gelmeden konuşmamak gerektiğini öğrendi. Evet kardeşler bir Coco ile ızdırap çekiyorum bölümünün daha sonuna geldik. Inovasyon ve yaratıcılık eğitiminde tekrar görüşmek dileğiyle.

Bırakıjam bu işleri domates, patates işlerine girijem diyen kahramanınız,

Coco

Öperler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder