İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

15 Aralık 2014 Pazartesi

2014 Güle Güle



Yazının fon müziği: efem yukarıda çünkü Serhat Haznedar Bey rica etti, yazıyı açınca Youtube'dan şarkıyı da açıyormuş. Arctic Monkeys-Do i wanna know, açınız sesi.






2014'ü uğurladığımız şu pis Aralık ayında haydi gelin muhteşem bir yılsonu değerlendirmesi yapalım. Nasıl geçti bu yıl? Her yeriniz yerinde mi?

Aralık ayı organizasyon ayı, biten yılı kutlama, değerlendirme, hedefleri değerlendirme, engagement toplantıları, mobil toplantılar, account toplantıları, performans bıdı bıdısı... Geçen hafta başka bir şehirde toplandık, ayh döküldük gm'den hep onlar geliyor biraz da biz gidelim dediler. Karşılama, kokteyl, mini konser, derken Ceo çıktı sahneye, alkışlar, kayıplarımız, kalbimizdekiler, sevgiyle andıklarımız, şutladıklarımız, stratejik zımbırtılarımız konuştu, konuştu...derken bir çocuk zırlaması, o da ne? Efem yan şehirdeki ekip arkadaşlarımızdan biri bebeği ile gelmiş izinde olduğu halde Ceo'ya fon müziği yapıyor.

Neyse bende olay bitmez, o kadar insanın içine çocuğu sokmasına ayrıca uyuz oldum, herkes sümüklü, öksürüyor, sümük mevsimindeyiz şekerim, ayrıca ne alaka, o gün çocuğunu getir günü değil ki, ki, ki...

2014 trendleri ne idi sevgili çocuk?

1-Daha fazla koçluk, işgören bağlılığı falan, oldu mu? Ya olmaz mı şaşkın mısın herkes koçluk aldı, koçluk verdi, aynı kaptan yemek yedi, hatta bana Mentorluk yaptığını falan iddia eden oldu.
2-Finansal rahatlığa odaklanma, oldu mu? Hepimiz finansal rahatladık, odağımız kaymadı, ekonomi büyüdü, herkese benden %25 zam, bir de şirket hissesi.
3-Teknoloji ile barışık İK, social recruiting yükseliyor lakin büyük şirketlerin gündeminde, money talks U know. Öyle deme digital hr'a katıldık.
4-Engagement anketleri, bağlılık konusunda toplanmalar ve size anket sonucunu söyleyemem ama biz sonuca her organımızla güldük.
5-Sağlık paketinde iyileştirme, evet dünyanın bu muhteşem trendi kutlu ülkemizde ve çeşitli şirketlerde irdelendi, yavru vatanda kutlandı.

Acaba 2015 trendi ne olacak, artık İK'cılara ihtiyaç kalmayacak mı, işe alımları robotlar mı yapacak, şirkette sizi bot msg mı karşılayacak mmmhhh, size futurist taklidi yaptım, yıl 2000, trt2 de bir belgesel, bisiklete binen bir hippi, fütüristim diyor, anlatıyor ben kuramsal olarak geliştiriyorum, sonra bisiklete biniyorum, sonra bizimkilere bakıyorum, çok futuristler. Kendimle ve futuristlerle barışmalıyım benim genetik mühendisi dostlarım da var. Hah seneye ne olur? Kaça olur hacı bey?

A-İşveren Markası ajansları çoğalır hacı, bütçesi olmayan denyo şirketler bunu içeridekilere kakalar, bir dönemde pr olayını ik'ya kitledilerdi hatırlasana, sonrasında onlar kurumsal iletişime evrildi, mutluk departmanı falan kuranlar oldu, ben chief of chocolate olmak isterdim lakin çikolata yasak bana hem de hayatım boyunca :( üzünç.
B-Outsourcing, outsourcing daha çok outsourcing, yasa da gelecek ki oooohooooooo, bordro süreci ile başlayan ik'da yeni hizmet alma işe alım'da neredeyse core business gibi hafız, eğitim ve performansta pek karşılaşılmıyor lakin orada da danışmanlık şirketlerinden destek alınıyor. Gönül isterdi ki size işkembeden bir kaç sayı da vereyim, hatta küsüratlı olsun da salladığım anlaşılmasın ama bugün hiç sayısal araştırma yapacak enerjim kalmadı, U know uçaktayım. Hadi öperler.

Ya git, çoğunuz daha SAP implementation ile uğraşan şirketlerde çalışıyorsunuz ibişler yok size öngörü.


Best Storytellerınız,

Bir varmış bir yokmuş Coco Hazretleri

2 yorum:

  1. Harika olmuş yazı tebrikler. Trendlerle ilgili ben de az once bir yazı yazdım blogumda: http://learningofficer.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil