İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

14 Ocak 2015 Çarşamba

Neden İşten Kovuluyorsunuz?

Bana attan yok yok eşekten düşen birini getirin. 

Atılıyorsunuz mu deseydim? Dehlenme, şutlanama, tahtalı köyü boylama, kaportayı çizdirme mi deseydim?

Back to the future 2- hatırlar mısınız? 80'lerde çocuk olmak başlığı altında bu görsel ile birlikte konuya dalalım, liseliler hatırlamaz, Fax ile işten kovulma vardı, mmmmmhhh. Yıl 2015, bazı yerlerde faks hala kullanılıyor.


Ve önünde sonunda işten atılan insan bir cover hikayesi uydurur çünkü ortalama Türk zekasına laf anlatmak zordur, hepsi kariyer koçu, headhunt, bu işin piridir. Bu tip insanlar diğerlerini gözlerinin içine bakarak değerlendirir, şıp diye teşhis kor yeri geldiğinde doktor, yeri geldiğinde mühendis, bankacı, patron olur. Her şey olur, ülke kurtulur.









İşte 21 tane aslan gibi işten atma nedeni, yerseniz;

  1. Topluluk kurallarını ihlal etme.
  2. Toplantıda porno izlemek, ya olmadı sanıyorsunuz ama bu kardeşiniz bunu gördü, ya valla bak, etik kurulu falan olaylar olaylar. Uyarı aldı ama yönetici, şimdi böyle ahlaksız tiplerin(evet iş hayatının görünmeyen kuralları) bazıları işten atılırken bazıları atılmaz, kimi tanıdığınız önemli, 152 kez söyledim.
  3. Toplantıda kendini ellemek bunu daha önce anlattım.
  4. Let's get some bitchin'!!!! Canıms yapmayın bunu, yöneticinize, patronunuza, şirketinize sosyal medya hesapları üzerinden giydirmeyin, şut şut şut ve top ağlardaaaaaaa.
  5. Şirketten biriyle one to one corresponding, bak bununla ilgili şahane bir hikayem var hani arşivde yumulmuşlardı birbirlerine de uyarı almışlardı, sonuçta profesyonel hayat. Daha büyüğü c-levelda oldu. Adam -3deki amfilerden birinde asistanı ile basıldı, ne oldu biliyor musunuz, hiçbir şey:) olm c-level'a gelin o zaman görüşelim, unutmayın ahlak kavramı bulunduğunuz şirketin değerleri, yerelliği, pirimitifliği ile değişkenlik gösterir. 
  6. Büyü yaptırmak, bununla ilgili bir case var belki başka zaman anlatırım, sihir-büyü bilimsizlik whatever. 
  7. Mobbing.
  8. İş arkadaşına cinsel taciz, öbüşmek, pandik atmak falan.
  9. Ofis dedikodularına katılmak, işten şikayet etmek, ay çocuklar benim böyle bir arkadaşım vardı, farkındalık çukur, hiçbir şeyin farkında değil. Şöyle çalışıyorum böyle çalışıyorum aynı zamanda açık alanda yüksek doz şikayet, tüm departmanın olan bitenden haberi var yetmedi, çalıştığı direktör yöneticisine şikayet etti bunu, aman tanrım dedim. Yapmayın guys, iş hayatı ateşten gömlek, biraz ninja olun, akıllı olun. 
  10. İşin gerekliliklerini yerine getirmeme, uyuyakalmışım rapor yetişmedi, maça gittim biz o konuyu atlamışız, Tarcan(hatırlarsınız) bana atladı, ama sizin departmandakiler de bize hoşt dedi, o köşeden bu köşeye çirkef sıçradı...
  11. Performans düşüklüğü, bu şirkette olma nedeniniz bir şeyler üretmeniz, katkı sağlamanız falan değil mi? Yoksa siz yerim belli olsun diye çalışanlardan mısınız? Performans gerçekleştirme hede hödöleriniz yıl sonunda ölçülecek bence ara dönemde durun ve bir bakın kendinize her yeriniz yerinde mi?
  12. Motivasyon düşüklüğü...(you know my motivation Enrique Iglesias'tan sizler için geliyor.
  13. Uygunsuz mail içeriği ve bunu tüm şirketle paylaşma.
  14. Ünvanlar gereği hanım-bey dememe(shit happens).
  15. Günaydın demek(bu gerçekten oldu).
  16. Kişisel sorunları işyerine taşımak, tüm ofisin ev sorunlarınızı dinlemesi, kocanıza/annenize/karınıza çemkirmeniz ya da çocuğunuzun öğretmeni ile telefon görüşmelerinizi, oflayıp poflamalarınızı, sinir nöbeti geçirmenizi, bilgisayarı kırmanızı izlemesi... İnce kırmızı hat.
  17. İşyerinde uyumak(işyeri birleşik yazılır).
  18. Böbrek rahatsızlığı yok ama çok tuvalete gidiyor, olmadı sigara molaları uzun tutuluyor bu durumda bağımlı olmayanlar kek mi arkadaşım, uyuz musunuz, çay molaları, U know çay içmek köylülüktür. Gerçi çay molası ya da sigara molası şirkette sulandığınız kız ile vakit geçirmek için güzel bahane, çay molasını kullanacak kadar köylü ve özgüveni düşük birisiniz, doğrudan starbucksa çağıramıyor haftasonu Mozart konseri var gidelim mi diyemiyorsunuz, bence işten atılmanız gayet normal, umarım dehlenirsiniz.
  19. Çok cici olmak, yeap GM'nin(Genel Müdür) biri bu yüzden bir kızı göndermişlerdi, kız sarışındı, uzun boyluydu, satış hedeflerini de tutturmuştu oysa, hayat bazen çok boktan.
  20. Doğal Seleksiyon için belirsizlik ortamı yaratılır veya mobbing yapılır mesela artık baktılar gitmiyor o zaman kaşının üzerinde gözün var da denir. Arzulanan bir turnover vardır ve bazen şirket cost saving olayına girer, çalışanların kendisinin gitmesini bekler, yapar bunu, ya valla yapar, gözümle gördüm, aman inanmazsanız inanmayın.



Sizin için harika bir şarkı buldum #kişiselgelişim #ik #kariyer ve #kariyerplanı hatta #bireyselmarka başlıkları ile birlikte camoon guys sırada zumba var, neşelenmeniz lazım.

16 Ocak güncellemesi, yoğun bakımda kebap yerseniz görevden alınırsınız. Tam trolling yea, ha bu sığırlar ha mülakatta fıstık yiyen sığır.


1 yorum:

  1. Mutlaka insani faktorleri saglam bir egitimle harmanlamak lazim

    YanıtlaSil