İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

27 Ocak 2015 Salı

Ücret ve Yan Haklar


Noooooooooo, no no no no no, friends with benefits değil.

Kitleye sordum twitter'dan kimse sallamadı, en son 22 Eylül'de sormuşum fikirlerini, sonra ekledim bloga, şimdi kimse katılmayınca individual yazıyorum sonra vay efendim ben duymadım, görmedim, okumadım anlamam. 

Yan haklar(YANAKLAR) yani çıplak ücret dışında bir çalışanın motivasyonu artsın diye yandan yandan verilen haklardır. Servis, yemek, Akbil falan değil gerçi o artık İstanbul Kart çemkirmeyin hemen, bilip de bilmezden gelme, salağa yatma benim işim. Kar paylaşımı, şirket aracı, yıllık bonuslar, tatil(yıllık izin değil şirket sizi tatile gönderiyor), lokasyon değiştirmede taşınma yardımı, mesai, hisse senedi, tatil kuponu, çek, içki-yılbaşı sepetleri, indirimli şirket ürünü alma(Bosch, Arçelik), abonelik...

ÖSS, yani özel sağlık sigortası, ürünler arasında Türk halkı tarafından en elle tutulur olarak görünendir. Sağlık sorunu yaşadığınızda özel hastanede tedavi görme, yatma, operasyon, fizik tedavi falan olayları, yani normal halktan farklı değerlendirilirsiniz. Diş paketi, plastik cerrahiyi kapsaması elzem tabi.
Hayat Sigortası, öldüğünüzde ardınızda kalanların rahatlamasını sağlayan bir ürün, yani bakmakla yükümlü olduğunuz, anne, baba, çocuk, hasta kardeş gibi aksesuarlarımız var ise işe yarar. Benim gibi kimsesizseniz, bakmakla yükümlü olduğunuz anybody yok ise hayat sigortası yaptırmak Cocoluk değil kekoluktur.
BES, bireysel emeklilik, sizin yerinize 10 yıl paranızı tutabiliyorlar 56 yaşında geri alabiliyorsunuz, yatırım yapamayan, ilgiyi seven bir kekosunuz. Fon değiştireyim, fon bozdurayım mmmhhh diyemediğinizden paranızı sizin yerinize baskaları kullanıyor, unutmadan devlet eğer siz 100 YTL verirseniz 25 YTL veriyor, belli zaman kısımları ile sistemden çıkış mümkün ama geri alabileceğiniz para da belli, SO KEKOSUNUZ. Kendi emeklilik maaşı dışında ek gelir diye anlatılır, ortamlarda söğüş diye konuşulur.

ya da ayrı olacak Monş

  • Spor klübü üyelikleri, market kuponları, zincir mağaza indirimleri, psikolojik etkisi olan güzel yan haklar.
  • Park yeri, yüzyıllardır ego savaşanlarının en nadide örneklerinden biri,  hele ki adın yazıyor ise.
  • Benim için şöför olması, masa biliyorsunuz masamın olmadığı yerlerde çalıştım ben, ona bir masa ver baba.
  • Uçak bileti, Uçuş kartları, consierge, kral dairesi falan diamond üyelikler, ayh galiba bu ara fazla uçtum.
  • Koçluk fırsatı, kurum içi koçluk, mentorluk, eğitim desteği...
  • Expatlara araba, ev, çocukların okul taksidi, hatta bazı expatlara araba şirketin değil kendi arabası olma fırsatı. Olmadı bir expat sevgilim beni çeke çeke Milano'ya götürsün de takılalım, benimkiler hep sefil, hep üzünç, hep canımı sıkılmaç, gözyaşı, bir daha kimseye seni seviyorum demeyeceğim, naled olsun!!!! Expatlara balon!






Şimdi de network dialoglarını paylaşayım, düzeltme gereken varsa mesaj atabilirsiniz, yanlış bilgi aktarılmasın, buyrun neler oluyor;

  1. Mesela, Arçelik, uzman seviyesi için, sağlık sigortası ve bes, yönetici seviyesine araç, yakıt, bes veriyormuş.
  2. Pfizer'de yan haklarını kendin belirliyorsun, işte bir sepet düşünün onun içinde seçiyorsun bu olsun bu olmasın,
  3. Cargill Amerika seyahati hediye ediyormuş,
  4. Hsbc'de tahsis edilen aracı geri verip nakdi hakkını alabiliyorsun.
  5. Turkcell, eş ve çocuk sigortasını bozdururken market alışveriş çeki alabiliyorsun. Yıllık izin dışında izin hakkı satabiliyorsun yani nakit olmuyor ama yerine mercimek alıyorsun, Havva kızı mercimek. Teknosa çeki falan...
  6. Digital HR'da Hürriyet Gazetesi İK teyzesi benzer bir uygulamadan bahsetmişti 2015'te çapraz esnek yan haklar uygulamasına geçip bunu online olarak takip edecekti çalışanlar, onun yalancısıyım. Ayrıca orada da yeni bir yapılanma var, yeni yapılanmalar ne gıcıktır var ya, küçülmelerden sonra en boktan durumlardan biri, bir diğeri şirket evlilikleri bak bu konu uzmanlık alanım, nasıl sudan çıkmış balığa, ördeğe, olmadı tembel hayvana dönüyorlar aklın almaz.
  7. Benzin çeki, çocuklara balon, oyuncak, kredi kartı, ilaç şirketleri için rüşvet bütçesi yok baklava al, yok doktorun kaynanasını hamam götür, konser bileti(Tuborg), maç bileti(Vodafone), işe yeni başlayanın ailesine çiçek gönderme!!! 
  8. Speak çağrı merkezi yüksek performansı olan çalışanların ailelerine tebrik mesajı gönderiyordu ne kadar mükemmel bir çocuk yetiştirmişsiniz diye, uhm.
  9. D&R yıl sonu stokta kalan kitapları performans ayağına veriyormuş çalışanlarına, Ps4 alan da varmış tabii, DVD seti, koşun stok eritmeli engagement'a şahit oldunuz, bu tarihi bir an.
  10. Doğum günü izni, smiley was here, açın bakın yazdım daha önce doğum günü izni veren şirket var o gün ya da o hafta içinde kullanıyorsun.
  11. Roche'da çocuk başına kreş yardımı 800 küsür yetale imiş, yutkundunuz mu, güzeeellll.

Bazı şirketlerde babayı veriyor, sakın sizin çalıştığınız şirket olmasın? Tahta olmasın?

Evet kekocuklarım bu hikaye burada biter, şimdi işinizin başına, her nerede yaşatılıyor ve çalıştırılıyor iseniz. Benim oldukça minnoş, iyi niyetli ve gizli bilgi diyerek şirket ismi vermeyen danışmanı telefonda sepetlemem gerekiyor. Saçmalamayın tabii ki yeni fırsatlara açığım daha yöneticilik maceralarımı dinleyeceksiniz. Ayrıca tweete cevap yazmaya tenezzül etseydiniz sizin verdiğiniz bilgi de yukarı da yer alırdı, siyu.


Gözünüzün nuru Gossip Girl'nüz,(ah ah hatırlamazsınız siz Monster Türkiye çalışanları ellerinde kutularla ofisi terk ederken ve bu haberi kimse bilmezken blogdan yazmıştım, neler oluyor diye ne gizemli ne hoş günlerdi o zamanlar, şirket sırları, toplantı notları falan paylaşırdım, dark side i love you),

Coco

Xoxo(ağzından mı öpmüş)

Yazının fon müziği: Secret
P.S. Okurlardan ikiz olanlar var anlarım onların halinden, Reyhan ve Zeynep sizi selamlıyorum, fizik bölümünden mezun olmak yeterince acı veren bir deneyimdir, my condolences to both of you.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder