İzlekler için Sosyal Medya

ınspector clouseau

6 Ocak 2018 Cumartesi

El Sıkışma 101





Sosyal hayatta beni rahatsız eden birkaç durum var:
Bunlardan ilki tanımadığım insanların beni öpmesi. İkincisi direktörün her sabah gelip "Günaydın Bebişim!" deyip beni öpmesi. Üçüncüsü ağzında yemek varken konuşanlar. Hayır bu dördüncü olmalı, üçe tırnaklarının içi pis olanları eklemeliyim bu durumda birinciyi de dişlerine bakmayan tartar insanları koyarım. O zaman beşinci ağzında yemek varken konuşanlar olsun altıncı da nefesi kokanlar olsun(N'oldu? Senin kafa çorba tabii sözelci). Dunning-Krugerler ile devam etsin, işini iyi yapmayanlar, enerji kara delikleri(süngerler/vampirler)...
Tokalaşmayan insandan hiç hoşlanmam. Tiksinirim. Tokalaşmayan insan ilkesizdir, sinsidir, kimi zaman narsisttir, özgüveni ile barışmayanları da buraya ekleyelim, düşük ihtimalle germafobiktir onu ayrı tutuyorum.
Tokalaşma tabuta çakılan çividir. Şaka şaka. Tokalaşma sıklıkla bahsettiğim EL SIKIŞARAK AYRILMA'ların baş aktörüdür. İstifa edilmez el sıkışılır, kapı çarpılmaz bir dönemin sonuna gelinir.
Tokalaşma, toka etme...
İkili tanışmalarda önemli, tanıyorsan medeniyet gereği selamlamalarda önemli. Toplantıyı kapatmada önemli mesela.

İş görüşmesini ele alalım, aday gelir, işe alımcı gelir, gözlerinin içine bakar, gülümser, eller birbirine yaklaşır, hoş geldiniz-hoş buldum denir, eller yukarı aşağı 3-4 kez sallanır ve fade out.


  • Sağ elinizi kullanın. 
  • Ellerininizin teli olmamasına dikkat edin. 
  • Elinizde çanta varsa muhtemelen terli olacaktır, keko gibi elini uzatan kişiye karşılık vermek için çantayı diğer eline alacaksın, ohoooo seni bekleyecek, vıcık vıcık elin ile muhatap olacak falan. So hazır olmalısın weirdo, avucun kuru olsun, çantayı sol elinde taşı. 
  • Gevşek tokalaşmayın, sümüksü bir bir yumuşaklıkta insanların ellerini sıkmayın, ellerinizi çok coşkulu sallamayın, çok yakın ya da çok uzak durmayın personal space önemli. 
  • Sol elle tokalaşmayın eğer sağ eliniz kırık değilse. 
  • Parmaklarınızı karşı tarafın elini kavrayacak şekilde aşağı doğru açılı şekilde tutun. Eblehseniz işaret ya da orta parmağınızla karşınızdakinin bileğini okşayabilirsiniz de, öehhh. 
  • 3-4 saniye falan sürsün, kurban pazarlığında değilsiniz.
  • Göz teması kurun, insanla tokalaşırken bir başkasına bakmayın, vücudunuzu dönmeyin. 
  • Derler ki iş dünyasında statüsü yüksek olan tokalaşmayı başlatır, hayhay. Satış profesyonelleri 10 metre öteden ellerini uzatmaya başlar şaşırmayın. 

İnsanların en yakın arkadaşı gibi davranmayın, hele benim hiç. En en en ennnnnnnn yakın arkadaşım değilsiniz ve muhtemelen de olmayacaksınız. Sadece kendiniz olmayı deneyin yani tanımadığım bir birey.
Gereksiz samimiyetler nedeni ile rahatsızlık yaratmayın.
İşte bu anlattıklarım hep ilk izlenim, profesyonel hayat, bireysel marka falan. Toplantıyı bitirdiniz, kapanış cümlesi ile birlikte el sıkışın ve bu işi tamamlayın. Aynı fikirde olmasanız dahi güzel bir kapanış yapın sonra iyi bir suşi yemeyi unutmayın, yılan balığı candır.

Hah! Unutmadan kartvizitlerinizi insanların gözlerine sokmayın olur mu?

Yıl olmuş 2018 ben size tokalaşma anlatıyorum, acaba neden diye bir sor kendine halkımız, ülkenin en fazla tokalaşan bireyi olduğumdan olabilir mi?


Küçük bir baş selamı veren prensesiniz, öpüşmeyelim, tokalaşalım;

Coco Hazretleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder